Op zondag 6 maart wordt de in Nijmegen geboren schrijfster en kunstenares José Fernanda geïnterviewd over haar nieuwe boek Weerstand door radio- en tv-persoonlijkheid Felix Meurders. In 2014 verscheen van haar hand Weerloos, het waargebeurde verhaal over een gewelddadige jeugd. Aanvang 15.00 uur, gratis entree wel graag aanmelden. Dat kan in de winkel, via info@dekkervdvegt.nl of 024 3020130.

Het boek Weerstand
Na een jeugd met een gewelddadige vader en een afzijdige moeder, zoekt Nanny veiligheid in een verstandshuwelijk. Op de kunstacademie ontdekt ze wat haar écht raakt: de kleuren waarmee ze zich kan uitdrukken. Het huwelijk wordt gaandeweg ondraaglijk en ze vlucht waarbij zij haar kinderen noodgedwongen achter laat. Wanneer ze eigen woonruimte heeft gevonden en haar voogdij wil verzilveren wordt ze steeds door haar ex-man, juridische instanties en de Raad voor de Kinderbescherming tegengewerkt.

Ze leidt inmiddels een turbulent bestaan met uitgaan, drank, roekeloze avonturen en kortstondige liefdes. Er zijn weinig zekerheden buiten de enkele vrienden die haar blijven steunen. Maar het gemis van haar kinderen en haar strijd tegen de onrechtvaardige instanties breken haar regelmatig op. Soms wil ze het leven opgeven om van haar pijn verlost te zijn. Dan nemen Nanny’s dochters het initiatief en lijkt alles ten goede te keren.

José Fernanda (Nijmegen, 1950) studeerde in Arnhem aan de HKA (schilderen en grafiek) en had lange tijd een galerie te Amsterdam. Weerstand is het vervolg op het succesvolle Weerloos (2014). De boeken zijn los van elkaar te lezen.