Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) en VisitVeluwe hebben op donderdag 17 maart een druk bezochte dag gehouden voor frontoffice-medewerkers van  verblijfsaccommodaties. Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden waren het decor. Doel van de dag was vergaren van toeristische kennis en vooral veel netwerken.

Speeddating
De workshop over de juiste wijze om Duitse gasten tegemoet te treden werd zeer gewaardeerd. Met name de do’s en dont’s rondom Duitse gastvrijheid waren voor menigeen een eyeopener. Het andere onderdeel van de ochtend, de informatiemarkt met speed-dates, vond het gezelschap ook bijzonder interessant. In korte gesprekken kon zo worden kennisgemaakt met belangrijke attracties en musea van de regio. Nuttig, want in het frontofficewerk wordt menigeen geregeld geconfronteerd met vragen van het publiek naar mogelijke activiteiten in de regio.

Veel deelnemers
De dag werd bijgewoond door circa 200 frontofficemedewerkers van verblijfsaccommodaties en het toeristisch bedrijfsleven in de regio Arnhem Nijmegen en de Veluwe. Zij zijn het visitekaartje van de regio en staan in direct contact met de gasten van de regio. Daarom vinden RBT KAN en VisitVeluwe het van belang dat zij goed geïnformeerd zijn over de actuele activiteiten bij de attracties in de regio. De dag werd afgesloten met een rondleiding bij het vernieuwde Fort Pannerden.