D66 Nijmegen is blij dat er een betere busroute komt in Nijmegen-Noord. Eerder was het plan dat er een bushalte en drukke busroute pal voor de deur van een basisschool zou komen. Afgelopen najaar voerde D66 actie om dat te voorkomen. D66-raadslid Rachid Elhafi: ‘Ik ben er trots op dat bewoners, wijkraad, basisschool De Verwondering en gemeente samen tot een realistische oplossing zijn gekomen voor de busroutes in Nijmegen-Noord.’

‘Gekkenwerk’

‘Vorig jaar zijn verschillende fracties door de bewoners en basisschool De Verwondering benaderd’, vertelt Elhafi. ‘Destijds noemde ik het gekkenwerk, bussen die pal voor de spelende kinderen van basisschool de Verwondering stoppen. Dat is onwenselijk en onveilig.’ Elhafi is tevreden met de stappen die sindsdien zijn gezet: ‘Ik vind het mooi om te zien dat mensen van de basisschool, de huidige bewoners en zelfs toekomstige bewoners om tafel zijn gegaan. Met een open houding zijn ze tot een realistische oplossing gekomen waarbij de knelpunten zijn besproken. Deze open houding heeft ervoor gezorgd dat Nijmegen-Noord veilig én goed bereikbaar blijft.’