Arne van Hout (40) is door het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen benoemd tot gemeentesecretaris. Mr. drs. A.H. (Arne) van Hout heeft ruime managementervaring bij de gemeentelijke overheid en is nu nog gemeentesecretaris bij de gemeente Bronckhorst.

Van Hout studeerde Nederlands recht en milieukunde in Utrecht. Hij volgt in Nijmegen Berend van der Ploeg op, die in februari vertrok. Burgemeester Hubert Bruls: “Arne van Hout is een echte verbinder. Wij hebben het vertrouwen dat hij de gemeentelijke organisatie verder zal voeren in de nieuwe rol van de overheid in de samenleving.“ Arne van Hout: “Ik zet mij graag in voor een goede samenwerking met ondernemers, instellingen, inwoners en gemeenten in de regio en kijk ernaar uit met hen en met Nijmegen kennis te maken.” Van Hout start half mei bij de gemeente Nijmegen.