Negen straten in Nijmegen zijn door naar de finale van het HIER Klimaatstraatfeest. De Witsenburgselaan staat op dit moment zelfs op de derde plaats in de landelijke competitie. Vanaf nu strijden alleen nog de beste honderd straten van Nederland om de titel ‘beste klimaatstraat van Nederland 2016’ en een feestbudget van maar liefst €10.000.

Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “Dit is de fase van het Klimaatstraatfeest waarin het er echt op aan komt, de ervaring leert ons dat er nog van alles kan gebeuren. De honderd straten die nog in de race zijn, moeten dus ook de komende weken nog flink aan de bak en zoveel mogelijk klimaatpunten verdienen door met elkaar energiebesparende acties te doen. Op 16 april is het moment van de waarheid en worden de winnaars bekend gemaakt. Je kunt je als buren overigens nog steeds aansluiten bij een deelnemende straat!”

Witsenburgselaan in top tien HIER Klimaatstraatfeest

De fysieke straten top tien ziet er op dit moment als volgt uit:

 1. De Vloedgraven, Twenterand
 2. Kamperfoelielaan, Wageningen
 3. Witsenburgselaan, Nijmegen
 4. Heemskerkstraat, Leiden
 5. Sweelinckstraat, Heusden
 6. Albert Michelsonstraat, Almere
 7. Gebroeders Hermanstraat, Maastricht
 8. Cambridgelaan, Utrecht
 9. Abdijlaan, Uden
 10. Kapelstraat, Heusden

De hoofdprijs voor de fysieke straten is een budget van €10.000 voor een groot straatfeest. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000. De fysieke straten die eindigen op plaats vier tot en met tien krijgen een feestbudget van €500 per straat.

Prijzen en top drie virtuele straten

Groepen die niet met een fysieke straat deelnemen, maar met bijvoorbeeld hun voetbalteam, vereniging of vriendengroep strijden in de virtuele-straten-competitie om een feestbudget van €5.000. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000. De virtuele straten top tien ziet er op dit moment als volgt uit:

 1. Energiecoöperatie Oss
 2. Brandweer (Maastricht)
 3. Energie Coöperatie 073

Op zaterdag 16 april 2016 worden de winnaars bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl. Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Het HIER Klimaatstraatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Essent. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met Buurkracht, het Oranjefonds en tientallen Nederlandse gemeenten en woningbouwcorporaties.