De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 29-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed. De aanrijding vond plaats tussen een bus van Connexion en de personenauto van de verdachte. Beide voortuigen raakten beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Omstreeks 00.45 uur werden surveillerende agenten gewaarschuwd met lichten door een passerende buschauffeur op de Van IJpenbroekweg. Toen de twee partijen elkaar spraken gaf de buschauffeur aan dat hij even daarvoor was aangereden op het Takenhofplein door een personenauto. Kleur en type bekend. Tevens moest de auto een behoorlijke schade aan de voorzijde hebben.

Dan stoppen er twee jongens op hun fietsen naast de bus en vragen of de agenten op zoek zijn naar een zilvergrijze personenauto met schade. Zij hadden die n.l. even daarvoor met hoge snelheid in de Voorstenkamp zien rijden. Ook hadden zij gezien dat deze in de 10e straat werd geparkeerd. De agenten reden naar de opgegeven locatie en troffen daar de verdachte auto aan. Inderdaad een auto met schade aan de voorzijde en die zeer waarschijnlijk was opgelopen bij de aanrijding met de bus.

De agenten gingen naar een adres in Wijchen waar de kentekenhouder zou moeten wonen. Dit huis bleek echter leeg te staan. Bij een andere eenheid van de politie die bij de auto was achtergebleven meldde zich een man die vertelde dat hij had gereden en dat hij in paniek was gevlucht. Hij mocht blazen en blies voldoende om te worden aangehouden voor een vervolg op het bureau. Op het bureau mocht de man nogmaals blazen een daar gaf het ademanalyseapparaat 310 ug/l aan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.