Binnen enkele dagen was het uitverkocht: Night at the Library. Dé kans om een nachtje te slapen in de Nijmeegse Bibliotheek De Mariënburg. Een droom van veel mensen, waargemaakt door de Nachtburgemeester van Nijmegen, Angela Verkuijlen, en de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Tachtig mensen kregen in de nacht van 27 op 28 februari de kans om een nacht te slapen tussen de boeken. Ze kwamen luisteren naar verhalen bij de open haard en werden verrast door diverse optredens en activiteiten. Een schrijver, dichter of muzikant aan je bed, een filmpje pakken in de minibioscoop van Go Short en om middernacht Weerwolven van Wakkerdam spelen met de Nachtburgemeester. Een unieke nacht die de logees niet snel zullen vergeten.

Enkele namen die deze nacht voorbij kwamen? Elske van Lonkhuyzen vertelde deze nacht ontroerende, grappige en een tikkeltje grimmige verhalen. Dichter Loren Brouwers, naar eigen zeggen afwisselend een energieblikje Redbull en een stille dromer, droeg haar verhalen voor. Poëziekoerier Marjolein Pieks is een allround podiumkunstenaar gespecialiseerd in poëzie, zang en improvisatie.

Tijdens the Night at the Library was ze aan het sneldichten en op aanvraag  heet ze persoonlijke gedichten geschreven. Multikunstenaar Niek Pronk is zowel muzikant als illustrator en verzorgde nachtelijke muziek waarbij niemand bij in slaap viel, omdat je geen noot wilde missen. ’s Ochtends was er een verrassende wake-up call die ervoor zorgde dat iedereen de rest van de dag weer volop energie heeft. Coffeelovers verzorgde het ontbijt.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Go Short International Short Film Festival Nijmegen, Mensen Zeggen Dingen, Op Ruwe Planken en Red Shoe Sessions.