Ouders, grootouders en kinderen zullen genieten in Nijmegen en Arnhem. Hier speelt Het Gelders Orkest het kinderconcert Maximus Musicus. Een muzikaal verhaal, verteld door Anne-Marie Jung, met betoverende muziek van Beethoven en Ravel. Filmbeelden uit het bijbehorende kinderboek maken het avontuur voor jong en oud compleet.  

Iedereen trippelt mee met Maximus Musicus de Muis die toevallig in een concertzaal terechtkomt. En wat hij daar hoort, prachtige klanken van instrumenten die hij nog nooit heeft gehoord! Maximus is betoverd! De familieproductie Maximus Musicus is in 2008 geschreven door Hallfridur Ólafsdóttir, eerste fluitiste van het IJslands Symfonie Orkest. Het heeft sinds de première in Reykjavik pijlsnel de hele wereld veroverd.

Instrumententuin

Een uur voordat het concert begint, kunnen de kinderen alvast op ontdekkingsreis door de instrumententuin. Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! Kinderen die echt niet kunnen wachten, kunnen ook alvast een liedje oefenen via de website van het orkest. Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.