Deze zondag werd er voor de tweede keer de Nijmeegse Cultuurquiz georganiseerd door Ugenda. In de Thiemeloods in Bottendaal streden elf teams om de felbegeerde titel beste cultuurkenner van Nijmegen. Teams van onder andere bibliotheek Nijmegen, Groen Links, gemeente Nijmegen, fanatieke pubquizzers van café Beij Ons en natuurlijk Ugenda namen deel aan deze bijzonder geslaagde middag onder leiding van presentator Ron Vervuurt.

Na een verbeten strijd, waarbij de deelnemers vijftig vragen moesten beantwoorden over kunst, cultuur, uitgaan en historie van Nijmegen, kwam het team van bibliotheek Nijmegen als winnaar uit de bus. Naast de eer, gingen zij naar huis met de wisseltrofee en kaartjes voor het Norwegian Wood concert in de Thiemeloods. “We danken Ugenda voor een geweldige middag. Het was erg leuk om door middel van deze quiz terug te zien wat er het afgelopen jaar aan culturele activiteiten plaats heeft gevonden. En we zijn trots dat we gewonnen hebben. De trofee krijgt een mooie prominente plek bij ons in de bieb!” zegt Marjolein Hordijk. Dankzij het succes zal Ugenda begin 2017 zeker weer een cultuurquiz organiseren. Nijmegenaren hebben een jaar de tijd om zich er op voor te bereiden.