Afval, we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. De laatste jaren roepen wij onze inwoners op hun afval zo goed mogelijk te scheiden. Dat doen we omdat veel afval opnieuw gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld om er nieuwe producten mee te maken. En de gemeente Wijchen merkt dat het resultaat heeft. In 2015 leverden de inwoners gemiddeld ongeveer 133 kg restafval in. In 2012 was dat nog 196 kg per inwoner!

Wat vinden de inwoners?

Zij willen graag van de inwoners horen hoe zij denken dat de gemeente in de toekomst met het afval moeten omgaan. Afgelopen jaar hebben ze de blikken en pakken bij het plastic verpakkingsafval kunnen doen. Daardoor hebben we nog minder restafval. Past de manier waarop we het afval nu inzamelen hier nog wel bij? Is een extra container voor ieder huishouden een oplossing? En hoe zit het met zwerfafval? Is er in de toekomst nog wel afval? En zamelen we dat in 2040 nog op dezelfde manier in als nu?

Uitnodiging

De gemeente nodigt de inwoners uit om dinsdag 16 februari mee te doen met de Afvalconferentie. Zij organiseren deze van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in ’t Mozaïek in Wijchen. Ik hoor u denken: ‘Waarom zou ik daar aan meedoen?’. Omdat afval ons allemaal aangaat! Op www.wijchen.nl nodigt wethouder Agnes Schaap de inwoners in een korte film uit. Inwoners die graag mee willen praten kunnen zich nu opgeven voor de Afvalconferentie via l.vd.veen@wijchen.nl of 024 751 71 54. Voor iedere deelnemer aan de Afvalconferentie staat 16 februari een attentie klaar.