Februari is een moeilijke maand voor veel dieren in het wild. Het is dan al lang koud geweest en er is weinig voedsel meer te vinden. Daarom nodigt Het Dijkmagazijn kinderen uit om woensdag 3 februari de dieren in de Weurste uiterwaarden te helpen met een beetje voer.

Veel tuinvogels krijgen in de buurt van huizen wel een extra vetbol of een korstje brood  aangeboden. Maar wie denkt er aan de dieren die in het wild leven? In de Weurtse uiterwaarden wonen ook dieren die best wel een keertje verwend willen worden met iets lekkers. Zeker nu de winter halverwege is en het voedsel schaars is. Daarom vraagt Het Dijkmagazijn of kinderen willen komen helpen wat voer te verstoppen.

Met de gidsen gaan we eerst uitzoeken welke dieren er leven. Daarvoor is al eerder op bekende plekjes wat voedsel verstopt. Met een beetje geluk kunnen we de vraatsporen van de dieren herkennen. Zien we sporen van muizen, konijnen, hazen en zangvogels? Misschien van een vos? We laten natuurlijk dan ook weer een klein beetje voedsel achter, zodat de wilde dieren nog een keer verwend worden met lekker hapjes.

De rest van de winter gaan alle dieren weer zelf op zoek naar bessen, gras en ander eten. Tip: Wie wil mag zelf wat lekkers meenemen voor de dieren in het de uiterwaard. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Weurtse Wintersafari, woensdag 3 februari 14.00-16.00 uur. Startplaats: tegenover de kerk in Weurt. Maximaal 20 kinderen vanaf 7 jaar. Kosten € 2,50. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Info en eventueel reserveren: 024-6777000 en dijkmagazijn@hetnet.nl. Zie voor volledige Waalwoemi-agenda hetdijkmagazijn.nl en Facebook.