Vierdaagse Nijmegen behaalt in 2015 wederom de eerste plaats in de TOP100 van de Respons Evenementen Monitor. Daarmee blijft de Vierdaagse, de combinatie van de afstandsmarsen en de feesten, het grootste vrij toegankelijke evenement in Nederland. De tweede en derde plaats worden in 2015 door andere evenementen bezet dan vorig jaar: 3FM Serious Request/Glazen Huis staat op de tweede plaats, de Tilburgse Kermis staat op de derde positie.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) eindigt op de eerste plaats in de categorie grootste entree heffende evenementen net als vorig jaar en blijft daarmee groter dan het International Film Festival Rotterdam (IFFR) dat de tweede plaats behaald. Sinds 2009 worden de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen en Vierdaagsefeesten als één evenement meegenomen in de TOP100.

Sindsdien staat de Vierdaagse ieder jaar bovenaan de landelijke ranglijst als evenement met de meeste bezoeken. Met respectievelijk 2,3 miljoen bezoekers behaalt de Vierdaagse de hoogste score op het aspect bezoekaantal. Vierdaagsefeesten Nijmegen behaalt tevens de eerste plaats in de top 5 festivals van Nederland. De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen behalen de derde plaats wanneer gekeken wordt naar de top 5 sportevenementen.

De TOP100 bestaat sinds 2013 uit twee ranglijsten: TOP50 Entree heffende Evenementen en TOP50 Vrij Toegankelijke Evenementen. De beide ranglijsten komen tot stand op basis van drie indicatoren: bezoekaantal, mediabereik en social media. Het aantal bezoeken is de belangrijkste indicator. Mediabereik, uitgedrukt in MBE (MediaBereikEenheden), is de media-exposure van een evenement. Sinds 2011 wordt ook populariteit op social media (het aantal ‘likes’ en volgers op Facebook en Twitter) als indicator meegenomen bij het vaststellen van de ranglijsten.