De Nijmeegse scholier Timothy Assmann, 13 jaar, is als jongste deelnemer geselecteerd voor het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) degenschermen in Novi Sad, Servië begin maart. Tegenwoordig is hij de nummer één op de ranglijst in zijn eigen leeftijdscategorie Pupillen (12-13 jaar), en de nummer vier in de leeftijdscategorie Cadetten (14-16 jaar). Eerder won hij al het Nederlands Jeugd Kampioenschap in 2012.

Timothy wordt getraind bij Schermclub Den Bosch, waar ook Olympisch kandidaat Bas Verwijlen traint, door de bondscoach Gabor Salamon en voormalig bondscoach Roel Verwijlen. Volgend jaar komt hij in aanmerking voor de talentenstatus bij het NOC*NSF. Timothy is op zoek naar sponsors.

Timothy is zes jaar geleden begonnen bij de Nijmeegse schermvereniging De Drie Musketiers. Hij vond het erg leuk en bleek er goed in te zijn. Hij begon wedstrijden te doen en klom al snel naar de top van de ranglijst in Nederland. Inmiddels is hij internationaal bekend en berucht om zijn talent. Schermen en de degen sport is een oude maar kleine sport in Nederland. Timothy zoekt hulp om zijn hobby voort te zetten en verder te groeien.

Voor meer informatie kunt u mailen naar pauleassmann@gmail.com.