Op vrijdagavond 22 januari wordt er voor de eerste keer een feest voor LHBT’ers (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) georganiseerd in de Molenstraat in Nijmegen. Het feest, genaamd MilQ Nijmegen, wordt georganiseerd door Homojongerenorganisatie Dito!, in samenwerking met Gas19. “Al jarenlang merken we dat LHBT’ers zich onveilig voelen in de Molenstraat in de stad. Veel stelletjes durven daar niet hand in hand te lopen en transgenders mijden dit uitgaansgebied. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nijmegen overal zichzelf kan zijn en vinden het daarom tijd voor dit feest”, aldus voorzitster Ante Joosten van Homojongerenorganisatie Dito!

Het idee voor MilQ Nijmegen ontstond toen Dito!, de oudste homojongerenorganisatie van Nederland, in 2015 30 jaar bestond. Dito! vierde het jubileum onder andere met het aanbieden van een taart aan het Nijmeegse College van B&W en sluit nu met MilQ Nijmegen het jubileum groots af. De locatie van het feest is Gas19, ook bekend als The Basement van de Drie Gezusters.

Lukas Hillen, organisator namens Drie Gezusters geeft aan: ‘Wij proberen een steeds diverser programma neer te zetten, dit zie je aan de artiesten die wij uitnodigen met roze woensdag en bij uitstek aan de diversiteit die we via Gas19 aanbieden. Wij hopen met deze eerste MilQ een succesvol feest neer te kunnen zetten, waarbij het niet uitmaakt in welk hokje je past. Maar met name hopen we hiermee te communiceren dat er in de Molenstraat plek is voor iedereen, niet alleen op dit feest, maar altijd’.

De naam MilQ staat voor Mill (verwijzend naar de Molenstraat) en de Q voor queer, een parapluterm voor onder andere homoseksualiteit en travestie. Kaartjes zijn te bestellen op www.ikbenaanwezig.nl voor €5. Meer informatie is te vinden op Facebook.