Zaag je graag een boom om en ben je niet bang van een beetje sjouwen, kom dan op woensdag 27 januari naar Doddendaal. Het Dijkmagazijn en Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen willen samen met een aantal kinderen wat bomen uitdunnen in het bos. In Doddendaal staan boomstronken die om de paar jaar kaalgekapt moeten worden. Het zijn essen, waarvan net als bij knotwilgen alle takken af moeten.

Die takken zijn meterslang, maar niet zo dik. En ze groeien laag bij de grond. Dus met weinig moeite heb je snel heel veel effect. Ideaal voor jonge houthakkers om te leren hoe je veilig moet zagen, snoeien en sjouwen met takken. Voor de veiligheid is er ook voldoende begeleiding en bijlen worden niet gebruikt. Wie wil mag een mooie zelf afgezaagde stok mee naar huis nemen. Tijdens het harde werken zorgt Het Dijkmagazijn voor warme chocolade zodat je weer boordevol energie zit voor de volgende zaagbeurt. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die tegen een stootje kunnen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal. Waalwoemi: Houhakkers gezocht, woensdag 27 januari van 14.00-15.30 uur. Startplaats: tegenover kasteel Doddendael, Ewijk. Maximaal 15 kinderen vanaf 8 jaar. Kosten € 2,50 incl. materiaal en drankje. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Info en evt. reserveren: 024-6777000 en dijkmagazijn@hetnet.nl. Zie voor volledige Waalwoemi-agenda hetdijkmagazijn.nl.