2016 belooft een spannend en sportief jaar voor Gelderland te worden! Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) schroeft samen met de andere bureaus voor toerisme in Gelderland dit jaar de promotieactiviteiten fors op om dé fiets- en wandelprovincie van Nederland te worden. De start van de Giro d’Italia, dit jaar van 6 tot en met 8 mei in Nederland, met de startplaatsen Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen zetten de Gelderse streken internationaal in het spotlicht.

Maar ook de internationale aandacht voor de honderdste Vierdaagse, van 19 tot en met 22 juli zullen tot veel overnachtingen in de Gelderse streken leiden. RBT KAN presenteert de activiteiten voor 2016 op 12 januari aan de (inter)nationale toeristische vakpers op de Vakantiebeurs. In hal 10, stand E042 kunnen beursbezoekers de hele week fietsen op de Posbank (onderdeel van het Giro-parkoers) en een snelle tijd neerzetten in een rit door de Gelderse streken. Iedere dag wordt een dagwinnaar gekozen.

Giro Gelderland als opmaat voor Gelderland Fietsland
De wielerronde van Italië, de Giro d’Italia, is van 6 tot en met 8 mei 2016 in Gelderland. Apeldoorn verzorgt op 6 mei de proloog, een tijdrit. De steden Arnhem en Nijmegen zijn daarna ieder startplaats van een etappe. De routes van de renners voeren door alle Gelderse streken. De organisatie verwacht honderdduizenden toeschouwers die niet alleen de start willen meemaken, maar ook willen genieten van de vele activiteiten langs het parkoers. De internationale aandacht voor dit evenement en de tocht door de Gelderse streken worden door de gelderse Bureaus voor Toerisme aangegrepen om de 5000 kilometer aan Gelderse routes in de route-app bij de bezoekers aan te bevelen. Gelderland is bovendien dit jaar de gastprovincie van de landelijke Meimaand Fietsmaand, wat nog eens tot grote aandacht en activiteiten in de landelijke media zal leiden. De multimediacampagne om de consument op de grote hoeveelheid Gelderse fietsmogelijkheden te wijzen start al eind februari op de Fiets- en Wandelbeurs.

100ste Internationale Vierdaagse Afstandmarsen Nijmegen
De Vierdaagse is het drukst bezochte evenement van Nederland. In 2016 wordt de Vierdaagse voor het 100ste jaar gehouden, en wel van 19 tot en met 22 juli. De organisatie verwacht in die week vele honderdduizenden bezoekers voor ‘The walk of the world’. Bezoekers die zowel komen om de wandelaars toe te juichen maar beslist ook om te genieten van de schoonheid van de Gelderse streken. Dit jubileumjaar kan er ook een dagafstand van 55 km worden gelopen, een route die ook voert door Druten, Mill en St. Hubert. Bovendien zijn er tal van jubileumactiviteiten waaronder een bijzondere tentoonstelling in Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Nieuwe magazines
Het deze week verschenen 68 pagina’s dikke inspiratiemagazine van de regio Arnhem Nijmegen biedt tal van persoonlijke tips en verhalen om je vakantie in de regio door te brengen. Fietsen en wandelen lopen als rode draad door het magazine heen. Maar ook de bijbehorende regionale ontdekkingsgids geeft honderden tips en routes voor een aantrekkelijk verblijf in de regio. Beide gidsen worden op tal van toeristische beurzen verspreid, maar zijn dit jaar uiteraard ook verkrijgbaar bij de VVV en de honderden toeristische bedrijven in de regio.