Na het denderende succes van Voor Film (2015, Douwe Dijkstra) geeft Go Short – International Short Film Festival Nijmegen dit jaar opnieuw een filmmaker de kans een korte film te maken. Voor deze nieuwe film werkt Go Short samen met filmmaakster Emma Westenberg (Het stilleven van Estelle, Je vriendin koopt een vis op de markt) en scenarist Sarah Arnolds. De korte fictiefilm die Westenberg in coproductie met Go Short gaat maken, heet De Hel en vertolkt het geschreven verhaal van Sarah Arnolds over een meisje dat vanuit de hel terugkijkt op de allesbepalende laatste avond van haar leven. Abbey Hoes (Zwarte Tulp, Feuten, Nena) en Michiel Romeyn (Jiskefet, Alles Is Liefde, Van God Los) spelen beiden een hoofdrol. De opnames vinden plaats op 8 en 9 december 2015. Op 1 april 2016 gaat deze film als voorfilm in première in de Nederlandse filmhuizen.

Emma Westenberg

Westenberg (1990) is geboren in Californië, maar verhuisde al snel naar Nederland. Ze studeerde cum laude af aan de Gerrit Rietveld Academie met haar film Het stilleven van Estelle in 2014, die later werd geselecteerd voor de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival. Naast korte films, heeft Westenberg de videoclip van Dominique, het eerste Nederlandstalige nummer van Anouk, geproduceerd en na haar afstuderen heeft ze in samenwerking met VPRO Dorst de commercial Proef! Voor Dutch Design Week gemaakt. Haar laatste film Je vriendin koopt een vis op de markt ging dit jaar in première op het Nederlands Film Festival.

Sarah Arnolds

Arnolds (1992) studeerde in 2014 af aan de opleiding Beeld & Taal. Ze schreef eerder het scenario voor Je vriendin koopt een vis op de markt, gebaseerd op het verhaal met dezelfde titel. Naast scenario’s schrijft Arnolds ook korte verhalen en poëzie, onder andere gepubliceerd in literaire tijdschriften De Revisor en De Gids.

Voorfilms

De korte film leent zich er uitstekend voor om te draaien voor een speelfilm. Sinds 3,5 jaar voert Go Short campagne om de voorfilm terug op het witte doek te krijgen. Steeds meer filmhuizen en bioscopen steunen de missie. Go Short bereikt jaarlijks meer dan 150.000 korte (voor)filmkijkers met de campagne De Voorfilm Moet Terug. Vanaf 2015 gaf Go Short extra aandacht aan de voorfilmcampagne. Op initiatief van de organisatie maakte filmmakers Douwe Dijkstra de korte film Voor Film. Voor Film werd onder andere genomineerd voor een Gouden Kalf, won awards op Timishorts (Roemenië) en International Short Film Festival Sleepwalkers (Estland) en werd voor vele festivals geselecteerd.