De politie heeft maandagavond een 48-jarige Nijmegenaar in de omgeving van de Van Peltlaan in Nijmegen aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor een inbraak. Bij de man werden ook diverse spullen aangetroffen die gebruikt worden bij inbraken.

Agenten zagen tijdens hun surveillance dat de man zich erg verdacht ophield bij woningen. Tijdens hun observatie zagen zij de man een smalle steeg ingaan. De agenten liepen achter de man aan en hielden hem staande. Bij de man werden schroevendraaiers, pepperspray en een zaklamp aangetroffen.

Controle van de personalia bevestigde dat de agenten goed zaten. De Nijmegenaar stond te boek als notoire inbreker. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Dinsdag werd het onderzoek voortgezet.