Het Vierdaagseteam van Dar uit Nijmegen heeft de Uitblinker 2015 gewonnen. Een Uitblinker is een professionele reiniger, straatveger, medewerker afvalbeheer of team dat zich op een bijzondere wijze heeft ingezet om ons land weer een stukje schoner te maken. Het Vierdaagseteam van Dar nam het op tegen drie andere teams uit het land (Helmond, Utrecht en Westervoort. Het Vierdaagseteam van Dar werd tot winnaar verkozen door publiek en een vakjury.

Uitreiking tijdens landelijke Zwerfafvalcongres
Op woensdag 18 november was de uitreiking van de Uitblinker 2015 tijdens het landelijke Zwerfafvalcongres. Dar-medewerkers, Theo van Eijl, Erwin Goossens, Patrik Sassi en Gert van de Steeg werden in het zonnetje gezet en namen namens het Vierdaagseteam de prijs in ontvangst. De medewerkers waren zichtbaar blij met hun welverdiende prijs. “Wij zijn super blij met deze mooie prijs. Dit is echt een pluim op ons werk.” aldus Theo. Patrik: “Het voelt goed dat inwoners waardering hebben voor onze werkzaamheden.” Erwin: “In de Vierdaagseweek is het extra hard werken, maar wij willen deze week voor geen goud missen. We doen het werk met veel plezier.” aldus Erwin Goossens. Gert van de Steeg: “Door onze medewerking kunnen inwoners en bezoekers tijdens de Vierdaagse iedere dag weer genieten van een schone en frisse stad.”

Één groot Vierdaagseteam
Ook de directie van Dar is trots op het behaalde resultaat. De Vierdaagseweek is hét evenement van het jaar voor Dar. “Iedereen binnen de organisatie levert op de voor- of achtergrond zijn of haar bijdrage aan het evenement. Van het reinigen van straten en het inzamelen van afval tot en met het uitzetten van containers en het legen van prullenbakken. We doen deze klus als organisatie samen en dat maakt dat we de klus ieder jaar weer met veel plezier klaren.” aldus Pieter-Balth Linders, algemeen directeur bij Dar.

Vierdaagseteam van Dar
De Vierdaagseweek, een week vol feesten, wandelaars, drukte, gezelligheid en vooral ook een week vol met afval. Alleen belandt lang niet al dat afval in de daarvoor bestemde prullenbakken en afvalzakken, maar ook gewoon op straat. Het Vierdaagse team zorgt ervoor dat elke dag al het afval van de feestgangers, bezoekers en wandelaars weer wordt opgeruimd. ‘s Avonds ligt er nog veel rommel, de volgende dag is alles schoon alsof er niks aan de hand is. Aan het eind van de ochtend is niet zichtbaar dat er de dag ervoor gefeest is. Het Vierdaagseteam dat bestaat uit 60 medewerkers zamelt in deze feestweek ongeveer 400 ton aan afval in.