Op woensdag 11 november organiseren de Eredivisie en de Jupiler League door het hele land voetbalmiddagen voor jongens en meisjes van 7 tot 17 jaar uit de verschillende opvangcentra in ons land. Alle 34 betaald voetbalorganisaties nemen deel. N.E.C. Doelbewust nodigt 100 jonge vluchtelingen uit afkomstig van noodopvangcentrum Heumensoord. Zo willen we de kracht van voetbal inzetten om jonge vluchtelingen een ontspannen middag te bezorgen.

De voetbalmiddag is een gezamenlijk initiatief van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Eredivisie en de Jupiler League. De behoeften zijn inzichtelijk gemaakt door COA en VluchtelingenWerk, waarna het voetbal de mogelijkheden in kaart heeft gebracht; resultaat is de voetbalmiddag voor jongeren.

Gerard Bakker, bestuursvoorzitter COA: “Kinderen in de opvang hebben onze speciale aandacht en het is geweldig dat die aandacht er ook is vanuit het Nederlandse voetbal.” Ook Dorine Manson, algemeen directeur VluchtelingenWerk Nederland, is blij met dit initiatief: “Het leven in een asielzoekerscentrum is niet makkelijk, zeker niet voor kinderen. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er even uit kunnen. Het is mooi om te zien dat de betaald voetbalorganisaties uit de Eredivisie en Jupiler League daar op deze manier aan bijdragen.”

Op woensdagmiddag zullen zo’n 100 kinderen en vluchtelingen deelnemen aan een voetbalmiddag waarbij ook de selectie, staf en scouting van N.E.C. aanwezig zullen zijn. Diverse vrijwilligers zullen ondersteunen bij voetbalspellen in en rondom het stadion. Bart van Ingen, algemeen directeur van N.E.C: “Wij ondersteunen dit gezamenlijke initiatief van harte. Dit zijn de momenten waarop we de kracht van voetbal kunnen laten spreken. We bieden deze kinderen graag de mogelijkheid om hen kennis te laten maken met N.E.C. en we hopen op een middag vol plezier en sportiviteit!”