Rawia Al Samarrai, student Tandheelkunde aan de Radbouduniversiteit Nijmegen, is samen met twee Groningse studenten voor de Hokwerda Award 2015. Dat is de jaarlijkse prijs voor het beste idee voor een duurzamere tandartspraktijk. Al Samarrai bedacht een IT-applicatie waarmee medische informatie van huisartsen en medicatie-informatie van apotheken beschikbaar komt voor tandartsen. De winnaar wordt op vrijdag 2 oktober bekendgemaakt op het studentencongres van de Nederlandse beroepsvereniging van tandartsen, de KNMT.

De Hokwerda Award beloont jaarlijks ideeën van studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid – van patiënt en/of behandelteam, de gezonde werkwijze en of ergonomie binnen de tandheelkunde. De beste inzending wint een geldbedrag van € 1.000 en de winnaar krijgt hulp om zijn of haar idee in de praktijk te brengen.

De 3 genomineerden zijn:

  • Nynke  Tjeerdsma (Rijksuniversiteit Groningen): De Jong Verstand App.  Gericht op preventie van gaatjes bij kinderen;
  • Auke Westerhout (Rijksuniversiteit Groningen): Het gebruik van slijtage- of vervangingsindicatoren voor diamantboren;
  • Rawia Al Samarrai (Radbouduniversiteit Nijmegen): een IT-applicatie waarmee medische informatie van huisartsen en medicatie-informatie van apotheken beschikbaar komt voor tandartsen.

Over de Hokwerda Award
De Hokwerda Award is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de beroepsvereniging van tandartsen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de tandheelkundige groothandelsvereniging VGT. De initiatiefnemers willen met de prijs stimuleren dat de arbeidsomstandigheden in de mondzorg praktijk verder verbeteren en zo bijdragen aan het welzijn van patiënten en beroepsbeoefenaren in de mondzorg.