De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van twee koplampen van een auto die geparkeerd stond in de omgeving van de Dennenstraat in Nijmegen. Hij was samen met een maatje overlopen en op de vlucht geslagen. De tweede verdachte wist te ontkomen.

De twee sloegen op de vlucht op een scooter nadat zij waren betrapt. Er was een goed signalement van de twee doorgeven door de melder. Diverse eenheden keken naar de het tweetal uit en zagen hen rijden op de Neerboschebrug richting Lindenholt. In de omgeving van de Horstacker op de Broekstraat wist de bijrijder van de scooter af te springen en te ontkomen.

De andere verdachte reed op de scooter richting IJpenbroekweg ter hoogte van de Gildekamp. Daar kwam hij ten val en ging er te voet vandoor. Even later kon hij alsnog worden aangehouden. De agenten troffen twee koplampen van een auto aan en gereedschap dat was gebruikt. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.