De politie heeft vrijdag rond het middaguur op de Nijmeegsebaan een 51-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit twee verschillende scholen. Bij de politie was een melding binnengekomen dat er op een school aan de Nijmeegsebaan een portemonnee was gestolen van iemand die daar werkte. De kans bestond dat de dader nog op het terrein was. De agenten die naar de opgegeven locatie reden spraken met de gedupeerde en keken vervolgens in de omgeving uit naar een verdacht persoon.

Op de Nijmeegsbaan zagen de agenten een bromfietser rijden zonder verzekeringsplaatje en deze trok hun aandacht. Na een korte achtervolging en diverse stoptekens die de bromfietser negeerde, kon deze toch uiteindelijk worden stilgezet. In de kleding en in de buddyseat van de bromfiets werden twee portemonnees aangetroffen die niet van hem waren. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd het onderzoek voortgezet. De gedupeerden hebben inmiddels hun gestolen spullen weer terug. De andere diefstal had hij s ’morgens gepleegd in een school aan de Paulus Potterweg in Groesbeek.