Bert Wagendorp en Alex van der Hulst beklimmen op 20 oktober om 20.00 uur het podium in de Bibliotheek De Mariënburg. In de ontroerende tragikomedie ‘Ventoux’ van Bert Wagendorp, vind je de prachtigste wielrenscènes. Alex van der Hulst schreef het boek ‘Draag nooit een gele trui’ over wielertoeristen en hun ongeschreven regels. Een topduo voor een heerlijke wieleravond!

In ‘Draag nooit een gele trui’ staan de verschillende types wielrenners beschreven en de regels waaraan zij zich houden. (Oud-)profs geven tips en vertellen over hun ervaringen met wielertoeristen. Een onmisbaar boek voor wie graag de weg op gaat en twijfelt over het scheren van benen of de kleur van de wielersokken. Een humoristische kijk in de wereld van de bloedfanatieke onbetaalde fietsers.

‘Ventoux’ van Bert Wagendorp is een tragikomische roman die zich uitstrekt van de Achterhoek in de jaren zestig en zeventig tot de Randstad en de Provence anno 2012. Een verhaal over de oude vriendschap tussen vijf mannen en een vrouw. Een ontroerend, hilarisch en scherp portret van een generatie. En een zoektocht naar de consequenties van keuzes.

Beide auteurs gaan met elkaar in gesprek over hun boeken en natuurlijk het wielrennen.

Wat: Bert Wagendorp en Alex van der Hulst
Waar: de Bibliotheek De Mariënburg
Wanneer: 20 oktober
Tijd: 20.00-22.00 uur

Kaartjes: www.obgz.nl
Prijs: Leden €6,50 | Overige bezoekers €7,50