Voor Jet Pit (zang/theater) en Gerard Baars (dans/theater) komt een droom, om in een inspirerende omgeving een degelijke vooropleiding voor musicaltheater te beginnen, tot leven. Naast de bestaande lessen voor jongeren start wordt The M-project een pittige vooropleiding voor musicaltheater en bereidt getalenteerde jongeren in Oost en Zuid Nederland voor op mbo en hbo musical- en muziektheateropleidingen. Zang-techniek en interpretatie, jazzdans, klassiek ballet, musicalrepertoire en theater komen allemaal aan bod tijdens de lessen.

Jet en Gerard zijn ervan overtuigd dat er in Nijmegen en de wijde omgeving veel jongeren zullen zijn met de wens om op een musicalacademie terecht te komen. “Naast talent vormt het trainen van je lichaam in dans, zang en theater een belangrijke basis om aangenomen te kunnen worden op een musicalopleiding”, zegt Gerard Baars, die op de Willem Nijholt Academie en de Nederlandse Musical Academie les heeft gegeven. “Dat trainen wordt nog wel eens onderschat”, vult Jet Pit aan. Jet geeft zangles op het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Omhoog dat been-167 kleiner

“De jongeren zullen hard moeten werken maar ze krijgen van ons team honderd procent inzet en dit verwachten wij dan ook terug”, vertellen Jet en Gerard. De lessen zullen aangevuld worden met kanjers uit het musical-vak. O.a. Joanne Telesford en Jacqueline Aronson hebben aangegeven graag mee te willen werken aan dit nieuwe initiatief. Zij zullen in de loop van het schooljaar lessen komen verzorgen bij The M Project. Op 10 oktober en 17 oktober zijn de audities.