Op woensdag 2 september rond 15.00 uur werd door de politie op de Centraal Station van Nijmegen een man en een vrouw op heterdaad aangehouden die kort daarvoor een tas met inhoud hadden gestolen.

Rond 14.00 uur had een bezoekster van een supermarkt van het winkelcentrum Dukenburg onbedoeld haar tas in haar winkelwagentje achtergelaten. Toen ze zich dat realiseerde en terugliep zag ze dat haar tas met onder andere een portemonnee en I-Phone al was verdwenen.

De eigenaresse van de tas belde direct de politie. Via de anti-diefstalapp “Find my I-Phone” kon de globale verblijfplaats van de telefoon worden opgespoord. Politieagenten wachtte in de omgeving tot de telefoon weer ging bewegen. Eenmaal in beweging bleek dat het signaal van de telefoon samen met een stadbus meebewoog tot aan het centraal station. In deze bus werd door agenten de telefoon opgespoord en konden twee personen met de gestolen telefoon worden aangehouden. Zij werden door de agenten aangehouden. Onderzoek leidde ook tot het terugvinden van de tas. De telefoon en de tas zijn weer terug bij de eigenaresse.

De aangehouden verdachten betroffen een 70 jarige man en een 74 jarige vrouw uit Nijmegen. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt voor diefstal cq. verduistering. Na verhoor werden beiden heengezonden met een geldboete.