Vorige week vrijdag heeft het Nederlandse Burgemeestersvoetbalelftal een wedstrijd gespeeld tegen de Jonker Boys. De wedstrijd vond plaats op het terrein van de Pompekliniek in Nijmegen. De wedstrijd stond in het teken van verbinding maken tussen tbs-patiënten en de samenleving.

De ontmoeting was geanimeerd en de wedstrijd had een sportief verloop. Her burgemeestersteam kon zich lange tijd  handhaven tegen het technische en jeugdige conditionele overwicht van de Jonker Boys; ruststand 2-0, kort daarna zelfs 2-1.

Daarna liepen de Jonker Boys ,ook door onnodige slordigheden, gemakkelijk door tot 5-1 eindstand. Het burgemeestersteam speelt zijn wedstrijden altijd in het kader van fondsenwerving voor de Leprastichting. Zo werd ook deze wedstrijd gesponsord door de Rotaryclub Nijmegen Stad en Land. De cheque werd na de wedstrijd overhandigd door de heer G. Prick namens de Rotaryclub aan de aanvoerder van het burgemeestersteam, burgemeester Jos Heijmans van Weert.