NEC pakt punt in Kerkrade; bloedeloze 0-0 tussen tussen Roda JC en Nijmegenaren

NEC heeft vanavond in Kerkrade een punt overgehouden aan de ontmoeting met Roda JC, het werd 0-0. De wedstrijd begon nog aardig met kansen aan weerszijden, maar al snel werd het spel slordig en traag. Beide ploegen waren niet bij machte een doelpunt te maken.

Aardig begin
NEC schoot toch weer aardig uit de startblokken. Smaakmaker aan Nijmeegse zijde in de afgelopen wedstrijden was Navarone Foor, en ook dit keer was hij dicht bij een doelpunt. Een voorzet die ietwat achter hem kwam, wist hij knap te promoveren tot een schot op de paal. Aan de andere kant van het veld werd een doelpunt van Edwin Gyasi afgekeurd wegens (overduidelijk) buitenspel.

In het vervolg namen beide teams weinig risico’s, waardoor het publiek veelal vermoeid werd met balletjes breed en terug in de laatste linie van beide teams. Op slag van rust belandde een schot van Roda JC nog vlak naast.

Dramatisch niveau naar hervatting
Na rust leek het helemaal nergens meer op. Roda JC was iets beter dan NEC, maar kansen werden niet gecreëerd. Vanuit het niets kreeg Santos namens NEC nog een flinke kans, maar hij kon een fout van Benjamin van Leer niet afstraffen.

Voor NEC is een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen sterk begonnen Roda JC echter een prima uitslag. Komende vrijdag neemt NEC het in de eigen Goffert op tegen SC Heerenveen.