Dit jaar bestaat LUX 15 jaar! Een mooi moment om het publiek iets terug te geven. We verbeteren de theaterzaal en vernieuwen het café zodat een bezoek aan LUX nog aangenamer wordt.

Sinds de start van LUX aan de Mariënburg in 2000 zijn er geen grote aanpassingen gedaan in de theaterzaal. Hoewel de zaal en de tribune goed onderhouden zijn, is een aantal onderdelen aan vervanging toe. Daarom plaatsen we een nieuwe tribune met verbeterd zitcomfort die flexibeler inzetbaar is voor een diverser programma-aanbod.

Aanpassingen
De zaalopstelling kan bovendien meer op maat aangepast worden aan het specifieke programma: van een kleine intieme theatersetting via een lagerhuis-opstelling voor debat tot een concertzaal voor bijvoorbeeld internationale jazz.

Daarnaast kan de nieuwe tribune makkelijker en sneller in- en uitschuiven, zodat we meerdere programma’s op een dag kunnen realiseren. Zoals een schoolfilmvoorstelling en een concert of een verhuurprogramma en een debat. Ook krijgt de zaal een nieuw filmscherm, zodat de zaal nog multifunctioneler wordt en geschikter voor cross-over programma’s, festivals en speciale filmvertoningen als de zaal niet gebruikt wordt.

We openen de vernieuwde zaal op woensdag 16 september met jazzgigant Joshua Redman. Na zijn topoptreden met het jazztrio The Bad Plus op North Sea Jazz doet deze beroemde saxofonist nu Nijmegen aan met een nieuw eigen trio. Een geweldig begin van ons nieuwe seizoen.

Nieuwe look voor grand café-restaurant
Het grand café-restaurant van LUX krijgt een nieuwe ‘look’. In het najaar wordt het café geschilderd, de verlichting aangepast en het meubilair vervangen. De karakteristieke film-lampenkappen blijven nog wel onderdeel uitmaken van de sfeer.