Het Gelders Orkest opent het seizoen met een bijzonder concert. Das Lied von der Erde, waarin Mahler zijn levensvisie geeft in zes liederen én het eerste deel uit de laatste symfonie waar de componist aan werkte. Onder leiding van chef-dirigent Antonello Manacorda en met solisten Anna Larsson en Mati Turi wordt dat genieten in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

Met Mahlers spirituele Das Lied von der Erde zet Het Gelders Orkest meteen stevig de toon voor komend seizoen. De landelijke pers jubelde bij eerdere uitvoeringen over de kwaliteit van Het Gelders Orkest. Chef-dirigent – en volgens NRC Handelsblad ‘Mahleriaan’ – Antonello Manacorda opende het jubileumseizoen 2014-15 met een ‘eersteklas vertolking van Mahlers Eerste symfonie’.

Symfonische liederencyclus
Dit jaar zet het orkest onder zijn leiding zijn tanden in Mahlers Lied von der Erde. De symfonische liederencyclus is gebaseerd op zes Chinese gedichten uit de 7de en 8ste eeuw. Ze inspireren Mahler – op dat moment diep geraakt door de dood van zijn dochtertje, zijn ontslag in Wenen en zijn hartziekte – tot soberheid. Hij schrijft Das Lied von der Erde op een geliefde plek; zijn hutje in Toblach, in de Tiroler Alpen. Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl<http://www.hetgeldersorkest.nl>.

Concertgegevens
Antonello Manacorda  Dirigent
Anna Larsson  mezzosopraan
Mati Turi  tenor
Mahler Das Lied von der Erde Mahler Adagio uit Symfonie nr. 10
Nijmegen zondag 4 oktober De Vereeniging, 14.15 uur € 21,- | € 34,- | € 42,- | € 55,-