Peer Producties, de projectenafdeling van de Lindenberg komt met een vervolg op haar training fondsenwerving. De voorjaarstraining was meteen vol en op 9 september begint de najaarstraining. Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor geïnteresseerden.

Tijdens de training gaan de deelnemers in zes bijeenkomsten werken aan een projectplan en ontdekken welke mogelijkheden er zijn om financiering te vinden voor hun idee. Aan het einde van de training kan de geschreven fondsaanvraag bij wijze van spreken op de bus. De training wordt gegeven door Doeko Pinxt, Lieke Wouters en Moniek Klabbers. Zij haalden de afgelopen jaren veel subsidies binnen voor met name culturele organisaties en hebben tevens veel praktijkervaring in het realiseren van projecten.

“Er zijn veel subsidies en fondsen waar zowel bedrijven als organisaties van gebruik kunnen maken, alleen de kennis daarover is vaak beperkt en daarmee laat men veel kansen liggen”, aldus Doeko Pinxt, hoofd van Peer Producties. De training richt zich met name op mensen werkzaam in de culturele sector en de creatieve industrie daar waar Peer het meeste kennis van heeft. Studenten van een culturele opleiding kunnen zich tevens aanmelden voor de training. “De aandacht op veel opleidingen voor fondsenwerving is helaas minimaal. Cultureel ondernemerschap gaat juist over het nemen van initiatieven en het vinden van middelen voor jouw idee”, aldus Pinxt.

Meer informatie over de trainingen is te vinden op www.peerproducties.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.