“Pas op, met dit kabinetsbeleid krijgen we Middeleeuwse toestanden in de zorg!” Met deze waarschuwing stond het actie comité “Red de Zorg Nijmegen” op het gebroeders van Limburg Festival zondag jongstleden. Geheel aangepast aan de middeleeuwen hebben een non en 3 paters het woord verkondigd aan de voorbijgangers die bij elkaar 700 handtekeningen hebben gezet. Het publiek liet zich graag op de hoogte brengen van de mistanden in de zorg en waarom iedereen op 12 september naar Amsterdam zou moeten gaan. Het onderwerp leeft, ook op het Gebroeders van Limburg Festival. Veel mensen gaven aan dat ze 12 september zeker naar Amsterdam zullen komen voor de demonstratie tegen de bezuinigingen in de zorg. Als u zich ook aanmeld is vervoer gratis.

Het Nijmeegse actiecomité is zeer actief: “Eerder waren we te vinden op de Nijmeegse Vierdaagse en de openingsmarkt van de RU en de HAN. Aankomende week is er nog een discussie avond in Wijchen in buurthuis de Woezik, op 1 september, zijn we bij de Airborne in Oosterbeek en bij het Dijklopen in Beneden-Leeuwen. Het actiecomité is een van de 46 actiecomités die door het hele land oproepen om op zaterdag 12 september naar het Damrak in Amsterdam te komen om te demonstreren tegen de huidige bezuinigingen in de zorg. “De thuiszorg, dagbesteding en begeleiding van mensen met een handicap staan door overheveling naar de gemeente erg onder druk doordat er tot 40% minder geld beschikbaar voor is”, stelt het comité. “Tienduizenden mensen in het land verliezen hun recht op zorg en zijn er al 63.000 banen in de zorg wegbezuinigd.”

De FNV en CNV zijn op 1 mei een volkspetitie gestart die in zes weken tijd door meer dan 730.000 mensen is ondertekend. De Staatssecretaris heeft daarna toegezegd met de vakbonden in gesprek te gaan over de eisen uit de petitie. “Maar we stoppen pas als de zorg gered is. Daarom starten we de voorbereidingen voor de grote Red de Zorg demonstratie. De bezuinigingen zijn namelijk ook enorm voelbaar in Alkmaar.” zegt het comité.

De Volkspetitie nog niet getekend? Of wil je gebruik maken van het gratis vervoer naar de demonstratie in Amsterdam? Ga naar onze site www.fnvvoorzorg.nl