Zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 11.00-17.00 open huis  

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Ook in Nijmegen zetten veel monumenten & organisaties hun deuren open. Het thema van dit jaar is kunst& ambacht – bij uitstek een thema voor De Vasim!

Het Vasimpand is industrieel erfgoed. Vanaf 2002 slaat het kunst & ambacht dat de klok is. Vanaf het buitenterrein is ook uitzicht op de NYMA toren, een gemeentelijk monument.

Tussen 11.00 en 17.00 zetten we onze deuren open en nodigen we iedereen van harte uit om van het Vasim pand te genieten zoals wij dat doen. Van haar weldadige rondingen en robuuste, rauwe karakter. Die overigens weerspiegelt zijn in de nieuwe stadsbrug, De Oversteek.

Er worden rondleidingen aangeboden en een aantal Vasimmers zal aan de slag zijn in hun werkplaats, zodat synergie tussen monument, kunst & ambacht merkbaar is. Zo gaat Jac Splinter bijvoorbeeld aan de slag met glas in lood (zaterdag hele dag, zondag van 11.00-13.00). Bezoekers kunnen samen met Mia Denis en Huub Beckers met cyanotypie aan de gang (zaterdag de hele dag). Wat is cyanotypie? Kom het zaterdag ontdekken!

Wat: Open Monumentendag ’15 in Cultuurspinnerij de Vasim
Wanneer: zaterdag 12 en zondag 13 september 2015
Tijd: 11.00u – 17.00u
Toegang: GRATIS
Waar: Winselingseweg 41, 6541 AH Nijmegen