Rondleidingen Open Monumentendag in de Stadsschouwburg Nijmegen en bij het muZIEum

In augustus en september kun je een uniek kijkje nemen in De Vereeniging waar momenteel een grootscheepse renovatie plaatsvindt van de publieksruimten. Hoe komt het Grand Café-Restaurant eruit te zien? Waar komt de nieuwe garderobe? Ontdek het tijdens de rondleiding over de bouwplaats van Concertgebouw De Vereeniging.

Tijdens deze rondleiding krijg je een voorproefje van de vernieuwingen en aanschouw je de ontwikkelingen van de bouw met eigen ogen. Naast het bezoeken van de Grote Zaal en de publieksruimten word je ook meegenomen door het backstagegebied, waar je de kleedkamers en foyer van de artiesten en gezelschappen te zien krijgt.

De officiële heropening van het vernieuwde Concertgebouw De Vereeniging vindt plaats op 16 oktober, waar het jubileumseizoen feestelijk wordt afgetrapt met het verrassende en unieke project ‘Sounds Clouds’ van Holland Baroque Society.

Rondleidingen
De rondleidingen vinden vanaf 13 augustus op diverse dagen plaats van 16:00 tot 17:00 uur. De rondleidingen duren ongeveer 60 minuten en zijn inclusief een bouwhelm. Zorg zelf voor stevige, dichte schoenen. Kijk voor de data en aanmelding op www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/rondleiding
Open Monumentendag

Stadsschouwburg
Op zondag 13 september vinden rondleidingen plaats in de Stadsschouwburg. Tijdens de Open Monumentendag gaat alle aandacht naar dit veelzijdige naoorlogse gebouw. Je kunt de voor- en achterkant ontdekken tijdens een bijzondere rondleiding. Een rondje lopen door het gebouw was nog nooit zo leuk, met verrassingen van Stadsschouwburg Nijmegen en van het Muzieum.
De Vereeniging is vanwege de renovatie niet toegankelijk tijdens Open Monumentendag. Kijk voor data en aanmelden op www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/openmonumentendag