Maandagavond heeft de politie twee mannen van 35 jaar uit Wijchen en Nijmegen aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging.

Meldingen
Bij de politie waren diverse meldingen binnengekomen dat er mannen over auto’s liepen in de 70e straat van de Zwanenveld in Nijmegen. Toen de agenten ter plaatse kwamen werden zij aangesproken door een getuige die doorgaf dat één van de verdachten zich met geweld toegang had verschaft in de hal van een flat aan de 61e straat van het Zwanenveld.

Agenten gingen er naar toe en spraken de man in de hal aan. Hij lag met ontbloot bovenlijf op zijn buik op de grond. De verdachte kwam verward over. Tijdens het boeien draaide de man door en begon zich hevig te verzetten. Ook in de politiebus bleef hij zich verzetten. De man bleek onder invloed van een onbekende stof. De andere verdachte werd in de omgeving aangetroffen. Deze ging in alle rust mee maar kwam ook erg afwezig over.

Gedupeerden
De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt gedupeerden zich te melden bij de politie. Het is op dit moment nog onduidelijk om hoeveel auto’s het gaat die door het tweetal zijn beschadigd.