Van 9 juli tot en met 15 juli 2015 vindt in LUX het eerste jongerenfilmfestival van Nijmegen plaats: Young Motion. Tijdens deze dagen bezoeken ruim 1500 leerlingen van Stedelijk Gymnasium Nijmegen, Citadel College en NSG Groenewoud het filmfestival. En wat nu zo bijzonder is: het filmfestival is door jongeren, voor jongeren gemaakt.

Het festival is georganiseerd door 15 leerlingen van Stedelijk Gymnasium Nijmegen. In de maanden mei en juni hebben zij ter oriëntatie stage gelopen bij LUX om daarna, in hun vrije tijd, aan de slag te gaan met de organisatie van het festival. De leerlingen hebben zelf aan alle aspecten van het festival gewerkt: aan de programmering, aan de productie, en aan de pr en marketing.

JONG!
Het festival is het eindresultaat van het educatieproject JONG! Tijdens JONG! staat de relatie tussen filmhuisaanbod en de belevingswereld van jongeren centraal, met als doel om deze dichterbij elkaar te brengen. De deelnemende leerlingen maken kennis met arthousecinema en leren actief mee te denken over de programmering. Vervolgens brengen ze hun geleerde kennis in de praktijk, met filmfestival Young Motion als afsluitend hoogtepunt.

JONG! is een initiatief van LUX en gerealiseerd in samenwerking met partners Stichting Meer Film!, Stichting Grote Broer, GoShort, Jimmy’s, NimmaTV en EYE. Young Motion wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds 21 en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

LUX Mariënburg, donderdag 09/07/15 t/m woensdag 15/07/15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.