za 5 & zo 6 september – gratis

Het eerste weekend van september wordt jaarlijks het culturele seizoen van Gelderland geopend met de UITboulevard. Deze keer niet zoals je gewend bent in het Musispark maar op zesentwintig verschillende binnen- en buiten locaties in Arnhem met als nieuwe plek BK40.

Bartokkwartier
Het epicentrum van de UITboulevard ligt rond het culturele Bartokkwartier. Wethouder Gerrie Elfrink lanceerde de nieuwe locatie van de UITboulevard symbolisch door samen met Casper Grondel van projectontwikkelaar Synchroon een doek op te hangen op het BK40 terrein. Dankzij medewerking van projectontwikkelaar Synchroon wordt het BK40 terrein, achter het Feestaardvarken, de plek waar je lekker kunt chillen en dansen op de muziek . Om het nog mooier te maken strijkt het food concept Over Koken gesproken ook neer op het BK40 terrein. In een perfecte combi tussen cultuur en food  kan je gezellig samenkomen, genieten op deze nieuwe culturele hotspot. Het festival duurt twee dagen en alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Programma
De UITboulevard gaat op zaterdag 5 september om 16.00 uur van start op BK40 met een muzikaal programma door Luxor Live. Op zondag 6 september gaan de Arnhemse culturele instellingen massaal open voor het publiek. Tachtig Gelderse culturele organisaties laten tussen 12.00-17.00u. hun pareltjes van het nieuwe seizoen zien en stellen hun huis open voor andere culturele partijen uit Gelderland

Routes
De zesentwintig deelnemende locaties zijn ingedeeld in vier verschillende routes. De (loop)routes bevatten allen een mooie mix van optredens, voorstellingen, beeldende kunst, lezingen, horeca, kinderactiviteiten, culturele markt, architectuur en kunst in openbare ruimte. Wil je de wandelingen niet op eigen houtje doen dan bieden we daar een gratis rondleiding aan zondag 6 september tussen 12.00-17.00u. De rondleidingen starten vanaf Rozet.

Locaties
Al wandelend door de stad genieten van kunst en cultuur op verschillende locaties langs Rozet naar BK40, Theater aan de Rijn, Showroom Arnhem, Focus Filmtheater, Luxor Live, Eusebiuskerk en Café de Kroeg.
Dans op het Feestaardvarken , bij Introdans, Brew2Cup en Versteegh Dance Masters.

Uiteraard verschillende beeldend kunstlocaties geopend met een programma: Circa…dit, Dudok Arnhem, Galerie in de Kerkstraat, Galerie Stijl, Museum Arnhem, Ru!mtesch!p , RURU-huis, Studio Omstand en Plaatsmaken. Tot slot worden er diverse buitenlocaties omgetoverd tot kleine festivalterreintjes met bijvoorbeeld een culturele markt en diverse kinderactiviteiten op het Kerkplein, een Jazzmuziek programma in het Coehoornpark, een stadsstrand met diverse optredens bij Stadstheater Arnhem.

Meer buiten evenementen

  • Nieuw is de gratis Openlucht Cinema Kerkplein waar je op 5 & 6 september The Grand Budapest Hotel & Reality kan zien vanaf het uitgebreide terras van Dudok.
  • Op het Gele Rijdersplein kunnen bezoekers het gehele weekend hun smaakpapillen de kost geven bij Smaakvol 2015.
  • Op de Rijnkade wordt op 6 september de Kademarkt georganiseerd; een knusse rommelmarkt tussen de bruggen.
  • Kinderen die altijd al een grote streetpainting hebben willen maken kunnen op 6 september met de organisatie van World Streetpainting Festival meewerken aan een mega groot invulwerk op het Kerkplein.

– zaterdag 5 september 17.00-23.00 uur BK40
– zondag 6 september 12.00-22.00 uur – 26 locaties in en rondom de binnenstad van Arnhem

UITboulevard wordt mogelijk gemaakt door alle bijdragen van de deelnemende culturele partijen, Cultuurnetwerk Arnhem, Gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Synchroon en sponsoring van bedrijven.
UITboulevard is een evenement van UIT in Arnhem / Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

Het volledige programma is te vinden op www.uitboulevard.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.