Om de 100ste Vierdaagse in 2016 extra luister bij te zetten, en vooral om het sportieve karakter ervan te benadrukken, zal door een groep van totaal 100 wandelaars in die editie op één van de vier dagen 100 kilometer gewandeld worden.

Een extra ronde van 50 kilometer om de deelnemers, de wandelsport én de Vierdaagse gedenkwaardig te eren. Onder de noemer ‘Ereronde’ krijgen 100 geselecteerde deelnemers de unieke gelegenheid om deze eenmalige en buitengewone uitdaging aan te gaan. Op elk van de vier dagen zal een groep van 25 wandelaars deze bijzondere prestatie volbrengen.

Door de nacht
De deelnemers aan deze zogenoemde ‘Ereronde’ zullen telkens op de avond voorafgaand aan de vier reguliere wandeldagen het 50 kilometerparcours voor de eerste maal wandelen. Na het volbrengen van deze prestatie volgt een korte rust in de nacht, waarna de 25 ‘Ereronde-lopers’ samen met de overige 50 kilometer-wandelaars opnieuw de route lopen – nu op individuele basis. Tevens wordt het 50 kilometerparcours op de overige drie dagen op individuele basis afgelegd.

Diversiteit
Per dag wisselt de samenstelling van de ‘Ereronde-groep’ van karakter. Johan Willemstein, voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE: “De diversiteit aan ‘Ereronde-lopers’ weerspiegelt de verscheidenheid aan wandelaars, die de afgelopen 100 Vierdaagse edities de revue zijn gepasseerd.”

Eén dag gaat het om 25 deelnemers die zich door het jaar heen vooral toeleggen op het lopen van lange afstanden. Een andere dag starten 25 geüniformeerde wandelaars, afkomstig uit Defensie, politie, brandweer en douane. Eén dag is gereserveerd voor 25 buitenlandse deelnemers. Voor de vierde groep gaan de gedachten in de richting van bekende Nederlanders en (oud)sporters. “Maar ook de ‘doorsnee’ Vierdaagsewandelaar zullen we zeer zeker terugzien in de mix”, benadrukt Willemstein.

Op uitnodiging
Voor deelname aan de ‘Ereronde’ is er geen vrije inschrijving. Personen uit de verschillende groepen worden speciaal door de Vierdaagse-organisatie uitgenodigd. De 100 kilometer-lopers zullen in de voorbereiding en tijdens de ‘Ereronde’ nauwgezet worden begeleid met het oog op hun gezondheid, veiligheid en wandelcomfort. Tijdens de intocht van de 100ste Vierdaagse op vrijdag 22 juli 2016 zullen alle 100 deelnemers aan de ‘Ereronde’ gezamenlijk de laatste kilometers over de Via Gladiola afleggen en langs de tribunes defileren. Als extra beloning ontvangen de 100 Kilometer-lopers een exclusief ‘Ereronde’-insigne en –certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.