“Zingen voor een groot publiek is echt geweldig”

Een mooie zomer voor zangeres Stephanie van Werkhoven. Ze rondde deze maand haar zangstudie aan het Arnhems conservatorium af. Met succes. En dat ze haar vak verstaat is volgende maand te horen. Zoals op zaterdag 25 juli in haar geboortestad Nijmegen. Samen met het Vierdaagse Orkest treedt ze op in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. De toegang is gratis.

Het wordt voor Stephanie van Werkhoven een bijzonder optreden. Als geboren en getogen Nijmeegse zingt ze een thuiswedstrijd. Het Vierdaagse Orkest is een blaasorkest met de beste muzikanten uit de regio’s Rijk van Nijmegen en het Land van Cuijk. Al bijna 30 jaar treedt het orkest op tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. Voor Stephanie van Werkhoven wordt het temeer bijzonder omdat zij dit jaar de coach is van de zanggroep. Stephanie is enthousiast over ‘haar’ groep. “De sfeer is ontzettend goed. We zijn met zijn achten. Jong, heel erg gemotiveerd en met prachtige stemmen.” Voor haar zelf blijft het bijzonder om met het Vierdaagse Orkest op te treden. “Je krijgt daarmee een prachtige kans om voor een groot publiek te zingen. Dat is echt geweldig!”

Voor de vorming van de zanggroep zijn in januari audities gehouden. “We wilden vernieuwen en verjongen, aldus Stephanie. Er meldden zich 28 kandidaten. “Het niveau van die kandidaten was soms echt verrassend. We hebben gelet op de stem, de zuiverheid, muzikaliteit en de timing. We zijn in maart begonnen met de repetities. Het klikte al heel snel in de groep.” Voor Stephanie is het moeilijk aan te geven welk nummer uit het programma voor haar het mooiste is. “Ze zijn allemaal anders, het is een mix, heel veelzijdig. Kleinkunst-muziek, pop, volksmuziek.” Samen met de instrumentale nummers volgens Stephanie een bijzonder programma, avondvullend en afwisselend. “Voor mij is het heel spannend als nieuwe zangcoach. Gelukkig heb ik veel steun gehad, zeker van mijn voorganger Roel Verheggen.”

Foto Vierdaagse Orkest. Bron Rob van Hassel
Vierdaagse Orkest in Nijmegen en Cuijk
Het optreden van het Vierdaagse Orkest in het Goffertpark-theater begint om 19.30 uur. Het is één van de concerten in een hele reeks. Op zondag 19 juli speelt het Vierdaagse Orkest in de schouwburg van Cuijk. De kaartverkoop daarvoor is inmiddels gestart. De entree bedraagt 15 euro en de kaartjes zijn te bestellen via de site van het orkest: www.vierdaagseorkest.nl. Verder treedt het orkest op in Wijchen (dinsdag 21 juli) en Cuijk (Kadeconcert donderdag 23 juli). Op vrijdag 24 juli speelt het orkest tijdens de doortocht van de wandelaars in Cuijk. Op zondagavond 26 juli sluit het Vierdaagse Orkest de concertreeks af in Boxmeer, dit jaar voor het eerst op het Raadhuisplein. Een nieuwe locatie, midden in het dorp. Het concert is aan de vooravond van het wielerevenement Daags na de Tour.

Voor kaartjes en meer informatie: www.vierdaagseorkest.nl