Het project Ruimte voor de Waal Nijmegen, de dijkverlegging bij Lent, heeft de Nederlandse Bouwpluim 2015 gewonnen in de categorie Grond-, Weg- en Waterbouw. Dat werd vanavond bekend gemaakt. Ruimte voor de Waal wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie i-Lent bestaande uit Dura Vermeer Divisie Infra BV en Ploegam BV in opdracht van de gemeente Nijmegen.

De Bouwpluim wordt iedere twee jaar toegekend aan bouwprojecten waarbij op vernieuwende wijze wordt samengewerkt tussen opdrachtgever en aannemer en die daardoor een voorbeeld zijn voor andere bouwprojecten. De jury beoordeelt de inzendingen onder andere op de manier waarop is samengewerkt en de positieve impact die dat had op de omgeving, op transparantie en gelijkwaardigheid en op maatschappelijke besparingen. De Bouwpluim is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Er waren dit jaar 131 inzendingen, verdeeld over de categorieën Burger- en Utiliteitsbouw, Grond-, Weg- en Waterbouw en Talentvolle Vernieuwer.

Ruimte voor de Waal
Ruimte voor de Waal is onderdeel van het landelijk waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. Door het verleggen van de dijk en het graven van een nevengeul krijgt de rivier meer ruimte en ontstaat er – in het hart van Nijmegen – een eiland in de Waal met ruimte voor wonen, recreatie en cultuur, water en natuur. Drie nieuwe bruggen verbinden het eiland met Nijmegen-Noord. De werkzaamheden zijn begin 2013 gestart, eind dit jaar wordt het werk opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.