In 2014 bestond ruim 1/3 van het restafval in de regio Nijmegen nog uit plastic, blik en pak. Vanaf juni mogen inwoners uit Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Nijmegen en Wijchen naast plastic verpakkingsafval ook blik en pak in de doorzichtige plastic afvalzak aanbieden.

Waarom plastic+?
Met de invoering van plastic+ stimuleren de gemeenten en Dar het scheiden van afval en dringen de hoeveelheid restafval terug. Een groot gedeelte van het restafval bestaat nog uit plastic, blik en pak. Deze afvalsoorten verdwijnen in het restafval en kunnen dan niet meer als grondstof voor nieuwe producten gebruikt worden. Dat is zonde want gerecycled plastic kan bijvoorbeeld gebruikt worden om tennisballen en fleecetruien van te maken.

Wat mag er in de plastic afvalzak?
De plastic afvalzak is de gratis doorzichtige afvalzak die inwoners nu al gebruiken voor hun plastic verpakkingsafval. Deze zak blijft ook gratis.

Wat mag er in de plastic afvalzak?

  • Plastic verpakkingsafval  (bijvoorbeeld: verpakkingen van vleeswaren, boterkuipjes, flacons van wasmiddelen).
  • Blik (bijvoorbeeld: drankblikjes, conservenblikken).
  • Pak (bijvoorbeeld: melkpakken, kleine drinkpakjes).

Kijk op www.dar.nl/plastic+ voor meer voorbeelden.

Sortering van plastic+
De verschillende afvalsoorten worden na inzameling gesorteerd. Het plastic afval wordt in verschillende soorten plastic gesorteerd, zodat hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Vervolgens worden blik (magnetisch) en de sap- en zuivelpakken gesorteerd.

Nieuwsbrief Dar
Begin juni ontvangen inwoners van de deelnemende gemeenten een nieuwsbrief van Dar met daarin alle informatie over plastic+.

Meer informatie of vragen?
Kijk voor meer informatie over plastic+ op www.dar.nl/plastic+ of neem contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via info@dar.nl of via 024-371 6000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.