Speciaal voor de jongste sportievelingen organiseert Vierdaagsefeesten van zaterdag 18 juli t/m dinsdag 21 juli de Kidsloop. Niemand minder dan Olympisch atlete en NS-ambassadrice Dafne Schippers zal op de finaledag aanwezig zijn om de kinderen aan te moedigen bij het afleggen van de laatste loodjes.

Dafne Schippers reikt medailles uit
Vier dagen wandelen alle deelnemende kinderen een korte afstand van 2 á 3 kilometer door het centrum van Nijmegen. Dafne Schippers zal op de finaledag van de Kidsloop aan de finish staan en de kinderen na afloop een medaille uitreiken. Om het maatschappelijke belang van voldoende beweging te benadrukken, is Schippers namens NS het gezicht op sportieve evenementen voor kinderen.

NS, supporter van bewegen
Bob Bohlander is verantwoordelijk voor Merk & Partnerships bij NS. Hij legt uit waarom NS supporter is van bewegen. “Bewegen en reizen horen bij elkaar. OV-reizigers bewegen tijdens hun reis onbewust vaak al 30 minuten of meer. NS wil Nederlanders bewust maken van dit feit, zodat zij in hun afweging van vervoerskeuze ook dit gezondheidsaspect meenemen.” Over de samenwerking met Schippers vertelt Bohlander: “Als sporter met een Olympische status reisde Dafne al jaren met een NS Business Card. Zo komt ze uitgerust op haar bestemming en kan ze zich concentreren op haar sportprestaties. Dafne wil anderen niet alleen motiveren om te bewegen, maar ook om hierbij met het openbaar vervoer te reizen.”

Inschrijven Kidsloop
De organisatie van Vierdaagsefeesten is blij dat NS de Kidsloop omarmt en stimuleert. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 18 juli. Inschrijven kan per dag of voor meerdere dagen. Kinderen die minimaal drie dagen wandelen en daarmee de Kidsloop stickers behalen, ontvangen op dinsdag 21 juli bij de finish op het Mariënburgplein van Dafne Schippers de enige echte Kidsloop medaille. Ga voor meer informatie over het programma en om je aan te melden naar vierdaagsefeesten.nl/kidsloop.