Op zondag 28 juni 2015, organiseert de Rijswijksche Hockey Club voor de tweede keer het NK HockeyGolf op de baan van de Rijswijkse Golf. Oud hockeyinternationals en Nederlandse clubspelers zullen in de vorm van een Pro-Am strijden om het Nederlands Kampioenschap HockeyGolf: 9 holes met een reguliere hockeybal en -stick.

De dag zal bestaan uit twee voorrondes in de ochtend onder clubspelers van hockeyclubs uit heel Nederland: zo doen er leden mee van clubs uit o.a. Leeuwarden, Nijmegen, Oss en Weert.

Degenen die de 9 holes in de voorronde met het minste aantal slagen afronden, zullen het in de middag mogen opnemen tegen Oud-Internationals. Alle hockeytechnieken zijn toegestaan, ook het inmiddels al lang op de velden verboden ‘wokkelen’, het opwippen van de bal en als een honkbal wegslaan. Verder gelden alle reguliere golfregels.

Naast de winnaars van vorig jaar, Dirk Wils van RingPass Delft en Pien van Nes van HDM, doen dit jaar o.a. de oud-internationals Rogier van ‘t Hek, Jacques Brinkman, Robert Tigges en Maartje Scheepstra mee.

De toegang voor publiek is gratis.
Start voorrondes 09.15 uur, start finale 14:15 uur, prijsuitreiking 17:30 uur.
Website: www.nkhockeygolf.nl
Facebook: www.facebook.com/nkhockeygolf