Zaterdag 23 mei opent wethouder Harriët Tiemens het nieuwe parkje op de hoek van de Thijmstraat en de Tollensstraat. De nieuwe groenvoorziening ligt op de plek waar vroeger de Talita Koemischool stond en is tot stand gekomen in samenwerking met buurtbewoners.

Op de locatie waar nu het parkje is aangelegd zouden in eerste instantie appartementen komen. Op initiatief van de wijk is uiteindelijk gekozen voor groen.

Bewoners maakten het ontwerp samen met de gemeente. Veel wijkbewoners willen ook betrokken blijven bij het onderhoud van het park. De nieuwe voorziening moet onder meer dienen als ontmoetingsplek voor de buurt en als een speelplek voor kinderen uit de wijk. Zo staat er een door buurtbewoners bedachte bank in een ronde vorm en is er een waterspeeltoestel voor de kinderen. Doordat er een rechtstreekse verbinding is met de Spoorkuil kan op termijn een nieuw ‘ommetje’ (wandelrondje door de wijk) ontstaan.

De wijk droeg ook namen aan voor het parkje en mocht daarop stemmen. Wethouder Tiemens maakt de naam met de meeste stemmen bij de opening bekend. Op 27 mei neemt de gemeenteraad een besluit over dit voorstel.

Wethouder Tiemens (Financiën, Duurzaamheid, Groen&Water, Mobiliteit) opent het park op zaterdag 23 mei om 14.00 uur. Ze neemt dan samen met kinderen het waterspeeltoestel in gebruik. Daarna draagt wijkbewoner Muis Luijten een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht voor. Aansluitend zijn er de hele middag activiteiten georganiseerd door de buurt. Kinderen van basisschool ‘t Kleurrijk hangen bijvoorbeeld zelf beschilderde nestkastjes op, er is een springkussen en rond 16.30 uur kan iedereen meedoen aan een park-quiz over het Willemskwartier.