Tussen 7 en 27 mei kan elke blogger met sterke benen en een goede conditie zich aanmelden voor een ‘droombaan’ in de Gelderse streken. De job? In 100
dagen alle 5.000 kilometer fietspad van de vier Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, fietsen en van de reis verslag doen op een blog. Deze unieke online campagne maakt deel uit van de landelijke “Gelderland levert je mooie streken… campagne, die als doel heeft de Gelderse streken als vakantiebestemming onder de aandacht te brengen.

Een ‘droombaan’ voor sportieve nieuwe media fanaten “Het wordt vooral erg leuk, maar ook hard werken: honderd dagen fietsen en daarbij ook nog schrijven, fotograferen en filmen is een flinke opgaaf. De fietser wordt uiteraard goed beloond”, aldus Hanneline Oosting, projectmanager van Toerisme Gelderland. “Ook alle 100 overnachtingen en alle activiteiten worden in samenwerking met onze partners en online community voor onze blogger geregeld”, zegt Oosting. “Voor iedereen die graag fotografeert, schrijft en filmt, mooie dingen meemaakt en het leuk vindt om te fietsen is dit een unieke uitdaging.”

Gelderland voor derde achtereenvolgende keer fietsprovincie van Nederland Gelderland heeft zich de afgelopen jaren ingespannen om de fietsprovincie bij uitstek te worden; met succes. In 2014 is de provincie door de website fietsen123.nl voor de derde achtereenvolgende keer verkozen tot fietsprovincie van Nederland. De vier Gelderse streken tellen 5.000 kilometer fietspad. Deze 5.000 kilometer voeren langs culturele en culinaire hoogtepunten, historie en natuur. “We willen dat meer mensen de Gelderse streken herkennen als dé bestemming waar je sportief kunt genieten van de verschillende landschappen, bezienswaardigheden, evenementen en attracties”, aldus Oosting.

Unieke campagne
“Door één fietser in 100 dagen alle 5.000 kilometer te laten fietsen en de avonturen met Nederland te delen op een blog, zetten we de Gelderse streken als vakantiebestemming op een unieke manier in de etalage. “We vragen onze Facebook, Twitter en Instagram communities ons te vertellen waar de fietser onderweg moet stoppen. Zo bepalen onze bewoners en bezoekers voor een groot deel wat de fietser (m/v) gaat zien en doen en zien en horen we dus ‘echte’ verhalen van ‘echte’ mensen.”

Tussen 7 en 27 mei kan iedereen zich aanmelden via 5000kmgeldersestreken.nl. Rond 1 juli gaat de tocht van start.