Op zaterdag 9 en zondag 10 mei zijn het weer Nationale Molendagen. Jong en oud kunnen op deze twee dagen volop genieten van dit oer-Hollandse monument. Overal in het land zetten molenaars de molendeuren open voor bezoek.

Ook in de gemeente Beuningen doen de beide molens uiteraard weer mee! Molen De Haag uit Beuningen (Molenstraat 54M) is op zowel zaterdag als zondag geopend voor publiek, de Beatrixmolen uit Winssen (Molenstraat 37M) zal alleen op zondag haar deuren open. Deze molens zijn allebei tussen 10.00 en 16.00 uur geopend voor publiek. Het is een waar feest op deze prachtige molens, want er valt voor iedereen het nodige te beleven. Het thema van dit jaar is ‘het product’, daarom kunt u tijdens de vele rondleidingen zien hoe er vroeger op de molen graan werd vermalen. Kinderen kunnen een mooie kleurplaat maken of een ansichtkaart mee naar huis nemen. De oudere kinderen en volwassen kunnen meedoen aan de prijsvraag: ‘Hoe vaak gaan de wieken rond’. U kunt ook genieten van een drankje terwijl de wieken langs u heen zoeven. Daarnaast verkopen we in onze molenwinkel diverse ambachtelijke brood- en cakemixen, meel en kunt u dit ook proeven! De toegang is geheel gratis. De molenaars heten u deze dag van harte welkom op de molen.

De Nationale Molendag maakt deel uit van de BankGiro Loterij Molendagen die georganiseerd worden door De Hollandsche Molen. Wilt u meer weten, of zien welke molens er meedoen en wat er zoal is te beleven? Ga dan naar www.nationalemolendag.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.