De politie heeft zondagavond een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De man maakte deel uit van een groep van 7 en zorgde voor overlast op het Esdoornplein. Toen deze verdachte met verzet was geboeid richtte het groepje zich tegen de politieagenten. Ook buurtbewoners keerden zich tegen de politie.

De agenten riepen assistentie op en hebben met gebruik van pepperspray en de lange wapenstok de situatie weer onder controle gekregen. Na het incident heeft de politie nog vijf verdachten aangehouden. Vier mannen uit Nijmegen in de leeftijd van 17 t/m 49 jaar en een 43-jarige vrouw eveneens uit Nijmegen. Zij zitten nog vast. Zij worden verdacht van het niet voldoen aan een bevel of vordering, openlijke geweldpleging en belediging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.