Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. Een recordaantal van 570 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stond deze dag én nacht hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the World’. In de steden Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen kleurde de stad blauw en werd er gul gegeven. Na verdubbeling door Impulsis, loket voor kleinschalige ontwikkelingssamenwerking, is een bedrag van ruim 75.000 euro opgehaald.

In de veertien steden hebben 90 studenten verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. De landelijke opening vond dit jaar plaats op het Stadhuisplein in Leiden. Daarna barste het feest los in de overige dertien steden. In Nijmegen is de dag geopend met sambaband Monte Reno. Vervolgens waren er optredens van Jonathan Howard, To Twelve, Oliver, Nikki Scholten & Tom Eijsackers, Rieks Bolhuis & Anna Hurkens, Marit Tienekens, Jeroen Kurpershoek en Ohlsen. Nijmegen heeft een recordbedrag van ruim 5.700 euro opgehaald!

De opbrengst van 2015 gaat naar vijf geselecteerde ontwikkelingsprojecten: Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. Afri-Can geeft straatjongeren in West Kenia een kans op een opleiding tot automonteur. AquaQuest zet zich in om de watervoorzieningen te verbeteren in west Oeganda. Stichting Geefeenkoe verbetert de leefomstandigheden van gezinnen met een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Kirzigië. Dankzij dit project krijgen deze gezinnen een koe die melk geeft en kalfjes voortbrengt. Knowledge for Children zet zich in om het onderwijs structureel op een hoger niveau te brengen in plattelandsgebieden in het noordwesten van Kameroen. Tot slot faciliteert Product of Prison (POP) trainingen in diverse beroepsvaardigheden aan (ex-)gevangenen in Oeganda, zodat zij zelfredzaam worden.

Nacht van de Fooi heeft afgelopen zaterdag een enorm bedrag opgehaald en heeft ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij het uitgaande publiek. De opbrengst van dit jaar is te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en Impulsis.