Pasen wordt al jaren gezien als de start van het toeristisch-recreatief seizoen in de regio Arnhem Nijmegen. Mensen trekken er op uit om te genieten van een dagje uit of weekendje weg. Ondanks het wisselvallige weer zijn de verwachtingen positief te noemen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) verwacht, na navraag bij diverse toeristisch-recreatieve ondernemers in de regio, dat tijdens de paasdagen veel bezoekers naar de regio zullen trekken.

In het Rijk van Nijmegen zijn er veel plekken waar de toerist zich voor informatie kan wenden. Niet alleen in de stad Nijmegen maar ook de kleinere plaatsen hebben hun eigen VVV vestiging waar een fiks assortiment aan informatie voorhanden is. De VVV’s zijn in Groesbeek, Plasmolen, Wijchen en ook in het Duitse Kranenburg, vlak over de grens. De VVV’s zijn open van maandag tot en met zaterdag en in Kranenburg en Plasmolen ook op zondag. De openingstijden wisselen per vestiging maar zijn op weekdagen tussen 10.00 en 16.00 uur en in het weekend ‘s morgens. Kijk voor de juiste adressen en openingstijden op www.vvvarnhemnijmegen.nl/vvv

Assortiment
De VVV’s beschikken over een rijk assortiment aan boeken, kaarten en gidsen over de regio. De enthousiaste vrijwilligers staan klaar om gasten en inwoners persoonlijk te informeren over de toeristische aspecten van de regio. Tevens kan men bij de VVV terecht voor wandel- en fietsroutes, regionale souvenirs en natuurlijk de VVV- cadeaubon.

Nieuw in de regio: WaalScooter Tocht door het Rijk van Nijmegen
Relaxt toeren met de elektrische scooter! Op geruisloze, natuurvriendelijke, elektrische scooters ontdek je het Waalgebied en het Rijk van Nijmegen. Leuk als uitje met vrienden, familie en collega’s! Zowel individu als groepen zijn van dinsdag t/m zondag welkom vanaf de vertreklocatie op Waalkade 113 in Nijmegen. Je kunt starten tussen 10:00 en uiterlijk 14:30 uur.

Reserveren is niet verplicht, maar wel aan te raden! Met de (mobiele) VVV website (www.vvvarnhemnijmegen.nl) en de VVV-app, gratis te downloaden via de Google-playstore of Appstore worden bezoekers on- en offline, 24/7 geïnformeerd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.