Voor Nederland worden er dit jaar zo’n 850.000 buitenlandse toeristen verwacht die een of meerdere paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit zijn er zo’n 50.000 minder dan vorig jaar. Daarnaast gaan er zo’n 500.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er 100.000 minder dan vorig jaar. Met name het feit dat Pasen vroeg in het seizoen valt en de wisselvallige weersverwachting zorgen voor deze dalingen. Dit jaar valt Pasen op 5 en 6 april.

Pasen wordt al jaren gezien als de start van het toeristisch-recreatief seizoen in de regio Arnhem Nijmegen. Mensen trekken er op uit om te genieten van een dagje uit of weekendje weg. Ondanks het wisselvallige weer zijn de verwachtingen positief te noemen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) verwacht, na navraag bij diverse toeristisch-recreatieve ondernemers in de regio, dat tijdens de paasdagen veel bezoekers naar de regio zullen trekken.

De hotels in de regio zien de paasdagen met optimisme tegemoet. Naast de nodige boekingen voor paasbrunches zijn de hotelkamers redelijk gevuld. Er zijn nog wel een aantal hotelkamers beschikbaar. Ondernemers verwachten de nodige lastminute-boekingen. Het verwachte droge weer is bij uitstek geschikt voor een dagje uit of weekend weg in de regio Arnhem Nijmegen. Ook de diverse attracties als Koninklijke Burgers’ Zoo, Nederlands Openluchtmuseum en Sanadome verwachten een gezellig druk paasweekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.